Sokol Stráž nad Nisou - FK Krásná Studánka 2:2 (0:2)

28.04.2013 11:50

Zápas se sousední Stráží, derby, ve kterém se hraje vždy o víc, než jen o body. Kádr skoro kompletní, ale s několika hráči se zraněním a vyšší spotřebou tejpovací pásky. Na výhru jsme si ale přesto věřili.

Vstup do zápasu nám vyšel jako z partesu. Už ve druhé minutě se k odraženému míči nachomítnul na velkém vápně Vajtřík a střelou, která nebyla příliš podařená, ale o to víc šťastná, překvapil domácího golmána, 0:1. No a pak jsme měli zase další štěstí, když po několika minutovém tlaku strážských nám pomohla tyč a odražený míč se prokoulel přes celou bránu po brankové čáře do autu. Fotbal to moc pěkný nebyl. Domácí hrající stylem třetí anglické ligy, nakopávanými míči a dlouhými auty bušili na naší obranu, která i když měla problémy odolávala. Ve středu hřiště jsme měli převahu a kombinací jsme domácí přehrávali, škoda, že několik slibných šancí (Langič, Hájis, Housina), jsme gólově nazakončili. Povedlo se to až Housičovi, který po otočce chytrou střelou z velkého vápna trefil přesně k tyči, 0:2. A pak už se zase jen urputně bojovalo o každý míč. Tenhle styl hry nevydrželo Faksičovo zranění, který musel už ve 25 minutě střídat, na plac přišel Hory.

Druhý poločas vypadal stejně. Boj o každý míč, spousta soubojů. Dlouhé míče domácích. Navíc se k tomu přidal i hlavní rozhodčí, který atmosféru vyhecovaného derby přestával pomalu zvládat. Štestí jsme si nejspíš vybrali v první půlce, protože pak to začalo. Při útočné akci v 55 minutě se vážně zranil Hájis T., přetržené vazy, sanitka a další vynucené střídání. Naše útočná dvojka se tak rozpadla, Hájis mimo, Kahlik zaskakoval v záloze za Faksiče. A i když se Hory s Knajblisem snažili, nebylo to prostě ono. Aby toho nebylo málo, tak o chvilku později jsme inkasovali na 1:2, když "horké brambory" neudržel v ruce Linkič, po zbytečném přízemním centru od rohového praporku. Naše akce končili na půlce, chyběla nám v útoku kvalita, udržení míče, pohyb. Zkoušeli jsme se tam dostat přes kraje zálohy, ale Smoly se celý zápas hledal a když se to povedlo Hájisovi J., tak ho penaltovým skluzem zranil golman. Smůla, další střídání. Emoce, nadávky, křik na hlavního rozhodčího který nezvládal. Vyrovnání  na 2:2 přišlo z jediné pohledné akce domácích, která měla myšlenku. Nedůsledně bráněný útočník (třemi studáneckými!!!) to vykulil za velké vápno, kde to hráči sedlo a bombou k tyči srovnal skoré. Tohle byla fotbalová paráda, to se musí uznat.

Zápas se dohrával hodně otevřeně, šance na gól byla u nás (břevno Horyho) i u domácích (vyražení střely hlavou Linkičem).

Na výhru to dnes bylo, za stavu 0:2 proměnit šance co jsme měli, bylo by hotovo. Remíza venku ztrátou není, ale zamrzí, navíc, když jsme přišli minimálně na půl roku o našeho bejčka Hájise.

 

Ve středu dohrávka s Jilemnicí. Už musíme bodovat naplno!

 

Nepřesvědčivý výkon předvedl Smoly a než obvykle na mě působil nejistě chvílemi i Linkič.

Velmi dobře dnes zahrál Vajtřík a Hájis T., který bohužel nemohl zápas pro zranění dohrát.

 

Linkič / Lektor - Bradič - Vajtřík - Langič / Smoly - Faksič (25 ´Hory) - Housič - Hájis J. (75´ Tomič)  / Hájis T. (58´ Knajblis) - Kahlik

Bejček Tomáš Hájis v akci, ještě před zraněním...Kotník Kuby Hájka po "čistém" zákroku...