FK Krásná Studánka - SK Raspenava 5:1 (2:1)

07.04.2013 13:50

Počasí nás vyhnalo na UMT do Harcova, kde jsme se měli poprat o tři důležité záchranářské body s poslední Raspenavou, která ale před týdnem překvapivě doma bodovala proti Cvikovu a chtěla tak ještě "kousat". V sestavě nám chyběl Housič a taky ligový navrátilec Tomič, který si na svůj start bude muset ještě týden počkat. Kuba "Cukříček" Hájis nakonec dorazil, ale v batohu měl namísto kopaček jen hroudu sněhu ze Špindlu...I tak ale sestava nebyla špatná.

 

Do zápasu jsme vletěli hned ve třetí minutě, když povedenou fotbalovou akci na jeden dotek zakončoval do prázdné branky Hájis. Studená sprcha pro Raspenavský, přes který jsme po levé straně projeli jak horký nůž máslem, 1:0. A o další dvě minuty je dorazil Kahlik, který přesně umístěnou střelou k tyči zvyšoval na 2:0. Na hřišti jsme jasně dominovali, hrálo se na jednu branku. Pokusy raspenavských o útok začínali nakopávanými míči, které jsme úspěšně odvraceli. Jediná chyba, podcenění a nedohrání soupeře po jednom dlouhém nákopu nás ale těsně před koncem stála snížení na poločasových 2:1.

O přestávce jsme tak mohli litovat našich neproměněných šancí. Naštěstí vstup do druhé půlky zápasu byl skoro jako přes kopírák s tou první. Za dvě minuty od rozehry zvyšoval na uklidňujících 3:1 hlavou opět Hájis. A za další tři rozhodl na 4:1 další přesnou střelou opět Kahlik. A bylo po Raspenavě. V 55 minutě nás zařízl nepřesný hlavní rozohodčí Kowalik, který namísto vyloučení zákeřně hrajících raspenavských, se rozhodl smlsnout na nás a dal druhou žlutou střelci Hájisovi. A tak jsme šli do deseti. I v oslabení jsme ale udávali tempo, možná jsme hráli líp než v jedenácti :-). Dokonce jsme šetřili i špílmachra Opoče, kterého nahradil Knajblis, a Smolyho, který si druhý poločas moc nezahrál nahradil Líba. Linkiče v brance vystřídal narozeninový oslavenec Humen. Na 5:1 zvyšoval po trestňáku Langiče nechytatelnou hlavičkou do šibenice zmatený raspenavský hráč. Zápas se už dohrával v poklidu, teda kromě několika Humyho narážeček o raspenavské útočníky... :-)))

 

Dnes tři body, které byli povinností. Nesmíme ale podlehnout euforii a pořád makat. Krůček po krůčku, bod po bodu!

 

Špatný výkon dnes nepředvedl nikdo. Celý tým se snažil a bojoval.

Líbil se mi výkon Faksiče, který řádil na hřišti jako tygr a samozřejmě taky oba naši double střelci Hájis a Kahlik.

 

Linkič (70´Humen) / Lektor - Bradič - Vajtřík - Langič / Smoly (65´Libor) - Faksič - Opoč (60´Knajblis) - Greplik / Hájis T. - Kahlik