FK Krásná Studánka - Hejnice 2:2 (1:1)

20.04.2013 13:29

První letošní zápas na trávě ve Studni, jsme chtěli hlavně neprohrát a nejradši urvat tři důležité body. Sestava skoro optimální, snad jen za zraněného Kahlika naskočil Hory a zraněný Radek se prostřídal se Smolym.

Vstup do zápasu nám docela vyšel. Hned od úvodního hvizdu jsme hráli důrazně a vytvářeli tlak na hostující obranu. Ve 13 minutě se po závaru před vápnem Hejnic trefil šťastně s pomocí teči Housič, 1:0. Byli jsme lepší, bušili jsme, z gólovek se ale žádná neujala. Hájis dvakrát sám před golmanem zklamal a dotřetice napálil břevno. Tempo trošku opadlo a fotbal nějak usnul. Trest přišel minutu před poločasem (!!!), když nakopnutý míč podcenil Langič, nedohrál souboj naplno a hejnický útočník to parádně trefil z rohu velkého vápna přes celou bránu na 1:1. Tentokrát nezasloužená poločasová remíza.

Druhý poločas jsme začali stejně vlažně jako jsme dohrávali konec prvního. Zbytečnými ztrátami, nepřesnými přihrávkami a především nedůrazem v osobních soubojích jsme pouštěli hosty do hry. Druhý gól ale hostům daroval na stříbrném podnosu Langič, který uplně sám zpracovával míč na velkém vápně s odskokem na dva metry a hejnický útočník jeho "sklepávačkou" nepohrdl a střílel na 1:2. A pak jsme měli hodně štěstí, když se před prázdnou brankou zamotal míč mezi nohama jednomu z hostů a šouráček do branky sebral Linkič. Dalším momentem zápasu byl Greplikův nervový výstřik na spoluhráče, který rozhodčí ocenil žlutou kartou, která byla už druhou. Do deseti, za stavu 1:2, žádná sláva. Prostřídali jsme a s tím že už nemáme co ztratit jsme hráli stále na dva útočníky. A vyšlo to. Knajblis po půl minutě na hřišti vybojoval míč, přistrčil ho "paliči" Hájisovi, který z malého vápna trefil prázdnou bránu, 2:2! Remíza dobrá, ale mi chtěli tři body. Asi největší šanci měl opět Hájis, který ale svoje sólíčko na golmana zakončil mizernou střelou 10metrů vedle brány.

Poločas měl být dva, tři nula a slavilo se. Taky to ale mohlo být druhou půlku 1:3... I přesto nemůžu říct, že bych byl s bodem spokojený.

Za týden derby ve Stráži nad Nisou, kde jde vždycky víc, než jen o body!

 

Že by dnes hrál někdo špatně, to snad ani ne. Ale svůj úkol dnes nesplnil na 100% především Langič a i když moc chtěl, tak ani Hájis. Jeden gól ze čtyř tutových, to je málo.

Skvělý výkon předvedl Vajtřík!

 

Linkič / Lektor - Bradič - Vajtřík - Langič / Smoly (65´Knajblis) - Faksič - Housič - Greplik / Hájis T. - Hory (55´Hájis J.)